Apell-Sukuseura

Takaisin

Mukava sukutapaaminen Tuusulassa

 

Apell Sukuseuran huvitoimikunnan järjestämää Moosesten jalanjäljillä –juhlatapaamista vietettiin Tuusulassa 2.9.2012.

Lassilan tila Paikalle saapui nelisenkymmentä sukulaista. Lassilan tilan pihalla nautimme kuohuvan maljan Mervi Abellin toivottaessa kaikki tervetulleiksi. Isäntäpari Arja ja Markku Lassila saivat lahjoja ja kiitokset tilojen luovuttamisesta sukuseuran käyttöön.

Lasten huomion veivät kiekuvat kukot ja kotkottavat kanat. Tilalta löytyy parisensataa eläintä, vaikka kaikkien kanojen päitä ei kuulemma ole ihan tarkkaan laskettukaan.

Arjan Aitasta leijaili herkullinen tuoksu. Lounas oli ruhtinaallinen kaikkine salaatteineen, savustettuine muikkuineen ja ankeriaineen sekä jälkiruokakiisseleineen. Ja kalakeitto oli todella erityisen maukasta – keitetty tuoreista ahvenista ja siioista!

Arjan aitta

Apell -suvun kesäretken kohde tänä vuonna oli siis Lassilan tila, jonka emännäksi Mooses Apellin tytär Arja päätyi aikoinaan. Arjan ja Markun lapset Jukka ja Ulla ovat nyt jo aikuisia, ja lastenlapsiakin on jo puoli tusinaa.

Lassilan tilalla viljellään luomutuotteita, joita sieltä voi myös ostaa. Nuori isäntä Jukka Lassila valittiin keväällä 2012 Luomuliiton puheenjohtajaksi.

Tutustuimme Lassilan tilaan, kotieläinpihaan ja Kanojen maailmaan. Arja ja Markku Lassila ovat pitäneet tilallaan yleisölle avointa kanapihaa 1990-luvun puolivälistä lähtien. Vierailijoiden nähtävillä on kymmenkunta kanarotua ja upeita kukkoja eri puolilta maailmaa.

Kanat

Salissa muisteltiin Mooseksia

Lounaan jälkeen siirryimme sisälle. Kaikki veivät Arjan isän ja äidin kehystettyjen kuvien vieressä olevaan maljakkoon punaisen ruusun. Myöhemmin veimme nämä ruusut Arjan vanhempien haudalle Paijalan hautausmaalle.

Markku oli laatinut kuvasarjan, jota katselimme tv-ruudulta. Kuvien innoittamina muistelimme Arjan vanhempia ja heidän elämäänsä Keravalla. Jussi Apellin lapsikatraasta arveltiin vielä yhden olevan elossa.

Välillä lauloimme Apellien sukulaulun ja sitten olikin kahvittelun vuoro. Kahvipöydän antimet olivat yhtä runsaat ja herkulliset kuin lounaspöydänkin. Suurkiitos Arjalle!

Suvussa on ollut viisi Moosesta

Apell -suvun toisen haaran kantaisä oli 203 vuotta sitten (1809) syntynyt Mooses Henricinpoika Abell. Kaikkiaan Mooses –nimen on saanut neljä tähän haaraan kuulunutta ja yksi Henrikin haaran mies. Mooseksen nimipäivä oli vanhassa almanakassa syyskuun 4. päivänä.

Nuorin tähän mennessä Mooses -nimen saanut oli Arja Lassilan isä. Mutta kuka tietää, jos vaikka uusi Mooses -buumi olisi tulossa; ovathan monet muutkin edellisten sukupolvien nimet tulleet uudelleen muotiin.

3.9.2012 Hilkka Blom

 

 Katso sukupäivien kuvia jäsenasiat/kuvia suvun tapahtumista sivuilta

Sulje

Alaviiva
Copyright 2010-2017 by Namo Interactive Inc.
All Rights Reserved.
Apell