Apell-Sukuseura

Takaisin

Kesätapaaminen 16.8.2015 Lopella

 

Apell -suvun kesätapaaminen järjestettiin Lopella 16.8.2015. Paikalle kerääntyi kolmisenkymmentä suvustaan kiinnostunutta osallistujaa, jopa Oulusta asti. Sukutapaamisen paikaksi oli valittu Marskin Maja jäsenlehden tämän vuoden teemaan  ”Sota-ajan muistot” liittyen.

Marskin Maja

Sukutapaaminen alkoi lounaalla. Vaihtoehtoja oli tarjolla runsaasti, kuin viiden tähden hotellissa konsanaan. Jokaiselle löytyi mieleistä lihaa, kalaa ja salaattia sekä maukasta kotileipää ja kuuluisia Lopen perunoita.  Kasper 7-v keskittyi nauttimaan perunoista voin kanssa niin, että henkilökunta joutui keittämään niitä lisää.

Marskin Maja

Lounaan jälkeen tutustuimme Marskin majaan. Opas kertoi majan historiasta ja siellä vierailleista kuuluisuuksista. Majassa oli useita huoneita. Päädyn sisäänkäynti johti palveluväen huoneeseen.

Marskin Maja

Sauna sijaitsi vähän alempana rinteessä Punelian rannalla. Tilavassa saunassa on kuulemma keskusteltu valtakunnalle tärkeistä asioista.

Marsin Maja on Suomen Marsalkka Mannerheimin 75-vuotislahjaksi saama metsästysmaja saunoineen ja kalamajoineen. Korpisotureiden kelohongasta rakentama maja siirrettiin alkuperäiseltä paikaltaan Lieksajärveltä Lopelle Punelian rannalle vuonna 1945. Marsalkka Mannerheim ehti käydä vain yhden kerran metsästysmajassaan ennen kuolemaansa. Vuodesta 1959 maja on ollut matkailunähtävyytenä.

Marskin Maja

Aurinko paistoi honkien välistä ja kirkasvetinen Punelia -järvi kimmelsi. Rinne oli sinisenään kypsiä mustikoita, joita lapset söivät innolla. Mukavaa kun sukutapaamisessa oli myös ihan nuorinta sukupolvea mukana.

 Ulkoterassilla nautiskeltiin kahvia ja leivoksia kuulumisia vaihtaen. Sillä aikaa kun muu väki rupatteli ulkoterassilla, piti hallitus lyhyen kokouksen, jossa päätettiin mm. myydä Apelli -lehtiä kolme kahden hinnalla kaikissa sukutapaamisissa.

Marskin Maja

Keskusteltiin myös ensi vuoden Apelli -lehden teemasta. Muistelimme tuntemiamme suvun jäseniä, jotka ovat joko työskennelleet ulkomailla tai muuttaneet kokonaan esim. Amerikkaan tai Ruotsiin. Päätettiin kehitellä aiheita ja kirjoittaa juttuja ”Muuttoliike ja kulkuneuvot” -teemalla.

Sukutapaaminen sujui mukavissa merkeissä. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että näitä sukutapaamisia tulee järjestää vuosittain näin syyskesällä. Ensi kesänä on vuorossa seuran 20-vuotistapaaminen.

 25.8.2015
Hilkka Blom

 

 Katso sukupäivien kuvia jäsenasiat/kuvia suvun tapahtumista sivuilta

Sulje

Alaviiva
Copyright 2010-2017 by Namo Interactive Inc.
All Rights Reserved.
Apell