Apell-Sukuseura

Takaisin

Apell suvun kesätapaaminen 2017 Iisalmessa

 

Apell Sukuseura ry:n järjestämät sukupäivät ja vuosikokous 22. - 23.7.2017 keräsivät Iisalmeen lähes neljäkymmentä sukuun kuuluvaa. Tapahtumapaikkana toimii Hotellilaiva Wuoksi, joka tarjosi miellyttävät tilat niin yöpymiseen kuin illanviettoonkin.
Idyllisellä paikalla Iisalmen kaupungin matkustajasatamassa kelluva hotellilaiva Wuoksi on näyttelijä Ismo Apellin perheen ylläpitämä yritys. Laivahenkisissä hyttihuoneissa oli oma wc, suihku, taulutelevisio ja wifi-yhteys.

Tuntematon sotilas Mansikkaniemellä
Kesätapaaminen alkoi kesäteatterissa Mansikkaniemen luonnonkauniilla alueella. Historiallinen alue täyttyi autoista ja teatteriin tulijoista. Tapahtumakentällä oli näyttely sota-ajoilta: aitoja panssarivaunuja, aseita ja erilaisia moottoreita sekä valokuvanäyttely ihmiskohtaloista.

Panssarivaunu

Illanvietto Wuoksi –laivalla
Teatterin jälkeen palasimme Wuoksi -laivalle illalliselle. Laivan komentosillan yhteisessä salissa nautitun runsaan noutopöydän antimet maistuivat herkullisilta.
Mukava puheensorina vain yltyi illan mittaan kun istuskelimme kesäillassa laivan katetulla ulkokannella ja tutustuimme toisiimme.

Illanviettoa laivalla

Illanvietto jäi mieleen mukavana sukulaisiin ja uusiin orpanoihin tutustumisena. Leppeässä kesäillasta Poroveden äärellä nautimme hyvää ruokaa ja juomaa mutta parasta oli hyvä seura. Ollaan taas monta tarinaa rikkaampia.

Vuosikokous
Sunnuntaiaamuna kahviossa hääri Iidaliina (Ismontytär) ”vävyehdokkaan” kanssa meitä palvellen.
Vuosikokous sujui etukäteen jaetun esityslistan mukaisesti ilman soraääniä. Kuultiin toimintasuunnitelma tulevalle kolmivuotiskaudelle, jäsenmaksu säilytetään entisellään ja jäsenlehti Apellin julkaisemista jatketaan. Sukuseuran kunniajäseniksi kutsuttiin Hilkka Blom ja Saima-Liisa Laatunen.
Seuraavaksi kolmevuotiskaudeksi valittiin sukuhallitus: puheenjohtajaksi Heidi Hörman-Tikka, varapuheenjohtajaksi Matti Ikonen ja sihteeriksi Minna Nieminen. Rahastonhoitajana jatkaa Juhani Apell. Hallituksen varajäseniksi valittiin Hilkka Blom ja Mervi Abell.

Sukusuran hallitus 2017-2019

Tutustuimme Juhani Ahon museoon
Kesätapaamisen ohjelma jatkui vielä sunnuntaina tutustumiskierroksella Juhani Ahon kotimuseossa. Opas kertoi 4 -14 -vuotiaan Juhanin lapsuudesta ja nuoruudesta kauniissa pappilamiljöössä. Myös Ahon kirjoituskone, matka-arkkuja, vaatteita ja valokuvia oli esillä. Tuvan katossa roikkui öljylamppu ja vitriinissä ote alkuperäisestä käsikirjoituksesta ”Siihen aikaan kun isä lampun osti” -tarinaan. Vitriinissä oli myös innokkaan kalamiehen kalastusvälineitä mm. keloja ja vieheitä.

Taideteos Järkee ja hikkee

Museon pihalla komeili näyttävä ympäristötaideteos nimeltään ”Järkee ja hikkee”. Se luotiin osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Teoksessa on yli 100 suomalaista kirjailijaa kirjoineen ja 148 suomalaista maatilaa valkeaksi maalattuine heinäseipäineen.

Lämmin kiitos kolmen polven Apelleille - Aune, Ismo ja Iidaliina - sukutapahtuman tunnelmasta ja mukana olosta illanvietossa. Hotellilaiva Wuoksi täytti kaikki odotuksemme.

Kiitos myös kaikille mukana olleille.

22.8.2017
Hilkka Blom

 

 Katso sukupäivien kuvia jäsenasiat/kuvia suvun tapahtumista sivuilta

Sulje

Alaviiva
Copyright 2010-2017 by Namo Interactive Inc.
All Rights Reserved.
Apell