Apell-Sukuseura

Takaisin

Kaaraslahden Holopaisia

 

Sukukirja Kaaraslahden Holopaisia on valmistunut helmikuussa 2012. Kirjan voi tilata Väinö Holopaisen kotisivujen kautta
http://www.rajapuro.net/holopainen/sukukirja.html 

Apell Sukuseuran kaksi perustajajäsentä on äitinsä puolelta Holopaisia. Hilkka Blom ja Unto Apell ovat Iita ja Kalle-Kusti Holopaisen tytärten, Vienon ja Elsan lapsia.
Kalle Kusti Holopaisen jälkeläiset ovat kokoontuneet sukutapaamiseen Nilsiään vuodesta 2005. Viides tapaaminen on kesällä 2015. Holopaisia on paljon, joten tapaamiset on rajattu pelkästään Kalle-Kustin jälkeläisiin. Kalle Kustilla oli 18 lasta ja 79 lastenlasta.

Kirjassa kerrotaan Kalle Kusti Holopaisen sukuhaaran historiasta noin vuosilta 1600-1930. Kirjan 240 sivua sisältävät laajan tietopaketin paitsi Holopaisista myös seudun historiasta. Aikajanat selventävät hahmottamista samoin kuin sukutaulut ja kartat. Käräjäpöytäkirjojen kertomukset perintöriidoista, salavuoteudesta ja noituussyytteistä ovat karutonta luettavaa savolaisen suvun elämänvaiheista. Käsillä tekemisen taito oli varmaan "pakollinen" ominaisuus niin naisilla kuin miehilläkin, mutta 1800-luvun lopulla eläneet Juho Holopaisen pojat Niilo ja Kalle ovat selvästi tähdänneet siisteihin sisätöihin päätellen hattumaakarin ja hopiosepän ammateista.

Holopaiset

Kalle-Kusti Holopainen perheineen. Kuva vuodelta1926

On väitetty että ”Suomalaiset ovat kaikki sukua toisilleen” Niinpä onkin mielenkiintoista, että sukututkija Väinö Holopainen on löytänyt Apellien ja Holopaisten sukuyhteyden Syvärilän Piristen ja Nilsiän Kuosmasten kautta.

 

 

Sulje

Alaviiva
Copyright 2010-2013 by Namo Interactive Inc.
All Rights Reserved.
Apell