Apell-Sukuseura

Takaisin

Geni - sukupuu

 

Genissä rakennetaan  "maailman sukupuuta". 

Genissä kaikki rakentavat yhtä yhteistä sukupuuta, jossa yhdellä henkilöllä, on vain yksi profiili. Muista Internet -pohjaisista julkaisualustoista poiketen Genissä ei ole yksityisiä erillisiä sukupuita, vaan kaikki yhdistyvät yhteiseen sukupuuhun. Apellien suku on kirjattu sinne jo aika kattavasti ja yhdistyneenä monin säikein eri sukuihin.

Genissä panostetaan tietojen oikeellisuuteen ja lähdetietoihin. Lisättävien henkilöiden nimet, syntymäajat ja -paikat sekä muut tiedot kannattaakin jo alusta alkaen opetella lisäämään huolella. Laatu korvaa tässäkin tilanteessa määrän. Huolella tehty henkilöprofiili edesauttaa yhdistymistä maailman sukupuuhun ja palvelee myös muita Genin käyttäjiä.

Julkinen sukupuu rakentuu pääosin yli 100 vuotta sitten syntyneistä henkilöistä. Sataa vuotta nuorempienkin, jo kuolleiden henkilöiden, tietoja saa ja voi lisätä. Elossa olevien henkilöiden tiedot ovat yksityisiä ja heidän tietojensa lisäämiseen on aina pyydettävä henkilön lupa. Ainoa poikkeus ovat julkisuuden henkilöt, joille voidaan tarvittaessa tehdä ns. Master Profiili.

Ilmainen ja rajaton
Genin käyttö on oikeasti ilmaista eikä sukupuuhun lisättävien henkilöiden määrää ole mitenkään rajattu. Geni tarjoaa myös mahdollisuutta maksulliseen PRO-käyttöön. Se ei kuitenkaan ole tarpeellista. Joitakin toimintoja ei ilmaiskäyttäjä pysty tekemään mutta näitä tilanteita varten löytyy apu Facebook -ryhmässä toimivilta kuraattoreilta ja PRO -käyttäjiltä.

Tule siis rohkeasti tutustumaan Geniin ja sukulaisiisi siellä. Meitä on paljon.

Mistä neuvoja
Kannattaa liittyä Facebookissa ryhmään
Yhteiset sukujuuret - sukututkimus nykypäivän työkaluin https://www.facebook.com/groups/yhteissukututkimus/. Se on Geni -käyttäjien ja myös muiden sukututkimuksen harrastajien yhteinen foorumi, jossa hyvässä, rakentavassa hengessä autetaan ja neuvotaan Genin käyttäjiä sekä muita alan harrastajia. Vihapuheet ja muu asiaton keskustelu katkaistaan tässä ryhmässä nopeasti.

Geni –pikaopas
Sisältää selkeät ohjeet, joiden avulla pääsee alkuun.
  Sukulaisia luultavasti löytyy Genistä jo aika paljon, joten alkuun ei kannata yrittää lisätä valtavaa määrää henkilöitä sukupuuhun.

 

13.3.2918
Eila Lilja
Apell –suvun tietoja Geniin pari vuotta laittanut

 

 

Sulje

Alaviiva
Copyright 2010-2018 by Namo Interactive Inc.
All Rights Reserved.
Apell