Apell-Sukuseura

Etusivu  SukuhistoriaSukupäivätJäsenasiatApelliLomakkeetSavolaisetLinkit

Sukutapaaminen 2023

Rahalahjoitus 1993

Apell Sukuseuran sukutapaaminen ja vuosikokous pidettiin Turussa 16.9.2023 Radisson Blu Marina Palace hotellissa.
Esityslistan sääntömääräiset asiat käsiteltiin ja päätettiin ja hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus.
Eniten puhetta ja pohdintaa aiheutti hallituksen esitys rekisteröidyn yhdistyksen purkamisesta.

Marina

Suomen Sukututkimusseuralta tuli pyyntö kirjoittaa juttu Apell –sukuseurasta lokakuun jäsenjulkaisuun. Juttu syntyi ja he julkaisivat sen verkkolehti Jalmarissa. Juttu on nyt luettavissa myös Apell –sukuseuran kotisivujen Sukuhistoria –välilehdel

Apell -sukuseuran perustamiseen johti rahalahjoitus kolmekymmentä vuotta sitten.

Kesällä 1993 kolme serkusta Unto Apell, Hilkka Blom (o.s. Apell) ja Saima-Liisa Laatunen (äiti Edla o.s. Apell) järjestivät 50-vuosipäiviensä kunniaksi juhlat Vantaalla.
Päivänsankareiden syntymäpäivät ovat lähekkäin; kun Unto ja Saima-Liisa syntyivät 10.7.1943, oli Hilkka 10 päivän ikäinen. Unton ja Hilkan isät ovat Saima-Liisan äidin veljiä, Nilsiäläisen Jussi Apellin lapsia.

Syntymäpäiväjuhlilla oli motto: 150 vuotta elettyä elämää on juhlinnan aihe. Sukua saapui läheltä ja kaukaa. Kahvin ja iltapalan väliin mahtui paljon rupattelua, jota siivitti päivänsankareiden sekoittama juhlabooli. Musiikki soi ja pyörähtelijöitäkin nähtiin tanssilattialla. Lahjat ja kukat täyttivät Puistokulman salin.

Sakari ja Anja Ikosen perhe onnitteli 1000 markan rahasheikillä. Sen liitteenä oli toivomus, että lahjoitus käytettäisiin sukuseuran perustamiseen. He välittivät kolmen Apell -siskoksen, lapsettomiksi jääneiden tätien Tyynen, Martan ja Alman hartaan toiveen.

Tämä oli viimeinen sysäys pitkään harkitulle Apell -sukuseuralle, jonka perustava kokous pidettiin Vantaalla kolmen vuoden kuluttua elokuussa 1996.

Takaisin

 Etusivulle

Alaviiva
Copyright 2010-2023 by Namo Interactive Inc.
All Rights Reserved.
Apell