Apell-Sukuseura

Takaisin

Apell -suvun kesätapaaminen Asikkalassa 21.8.2021

 

Apell -sukuseura järjestää joka kesä sukutapaamisen. Koronaviruksesta huolimatta tämän kesän tapaamiseen saapui 13 henkeä, suurin osa Mooseksen jälkeläisiä.

Pihamaan Viinitila Kalkkisten kylässä

Pihamaan viinitila

Viinitila Pihamaan talliin kokoontui mukavan puhelias joukko sukulaisia. Tervetulomaljan jälkeen mukana olevat esittelivät itsensä ja kertoivat kuulumisensa. Viinitilan vanha emäntä oli leiponut herkulliset piirakat - suolaisen ja makean - kahvin kanssa nautittaviksi. Kahvinjuonnin lomassa kuulimme Pihamaan sukutilan esittelyn. Aikaa oli myös tehdä ostoksia tilapuodissa.

Vääksyn kuntakeskus ja Päijännetalon näyttelyt

Siirryimme komean Karisalmen sillan ja Pulkkilanharjun kautta Vääksyn kuntakeskukseen. Päijännetalosta (Vääksyn ent. meijeri) löytyy matkailijainfon ja kaupan lisäksi mm. panimo ja kalastusmuseo sekä useita erilaisia näyttelyitä kuten Päijännetunnelinäyttely. Kauppapuoti palveli hyvin ja infosta sai upeita esitteitä mm. mannerjään vetäytymisestä Asikkalan kohdalla, Salpausselkien syntymisestä ja Pulkkilan harjusta.

Päijännetalo

Vääksyn kanava ja ruokailu Majakkapaviljongissa

Vääksy on valittu tämän kesän päijäthämäläiseksi kyläksi. Vääksyn kanava yhdistää Päijänteen ja Vesijärven. Jo ennen kanavan rakentamista (1906-1911) yhteys oli Vääksyjoen kautta. Kapeahko joki kiemurtelee edelleen kanavan vieressä.

Paikallisoppaanamme toimi sukuseuran jäsen Sirpa, jolla on seututuntemusta pitkältä ajalta. Kesäkahvila Kanavan Helmen kohdalla ylitimme Vääksyjoen kävelysiltaa pitkin ja nousimme vuonna 1871 rakennetulle Kanavatien rullasillalle.

Sillalta näimme sulkujen avautuvan ja päästävän muutaman veneen eteenpäin. Hieno keksintö!

Vääksyn kanava

Vääksyn kanavan kaunista puistorantaa kävellen päädyimme ravintola Majakkapaviljonkiin, josta sukuseuralaisille oli varattu ruokailu.

Majakkapaviljonki

Mukavan sukutapaamisen kruunasi kaunis ilma. Tummat pilvet eivät revenneet sateeksi vaikka pelottelivat illan tullessa.

Ruokailun jälkeen palasimme Päijännetalon parkkipaikalle ja siitä kukin tahoillemme eri puolille Etelä-Suomea.

Kiva oli taas tavata sukua!

4.9.2021
Hilkka Blom

 

 Katso sukupäivien kuvia jäsenasiat/kuvia suvun tapahtumista sivuilta

Sulje

Alaviiva
Copyright 2010-2021 by Namo Interactive Inc.
All Rights Reserved.
Apell